donderdag 27 oktober 2011

Mauro moet terug naar zijn vaderland

Leers: Mauro is geen schrijnende zaak DEN HAAG - De asielzaken waarvoor minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) een uitzondering maakt, zijn schrijnender dan de zaak van de Angolees Mauro Manuel. De minister kan alleen van zijn bevoegdheid gebruikmaken toch een verblijfsvergunning te geven als het geval schrijnend is, maar dat is voor Mauro niet aan de orde.


Foto: ANP
Ads door Google
Fundix Stabiel Beleggen
Als u iets anders wilt dan sparen Zeer defensief en beperkt risico

www.fundix.nl


Private Banking Nijmegen
Uw vermogen vraagt altijd om persoonlijke aandacht!

www.VanLanschot.nl


Spaarrente Top 10
Objectief spaarrente overzicht. Vergelijk en kies zélf!

www.fx.nl/spaarrente-top-10


Dat de jongen geworteld is in Nederland, kan geen reden zijn om voor hem de hand over het hart te strijken, stelde de minister donderdag in het debat in de Tweede Kamer over Mauro. Alleen bijvoorbeeld ernstige medische problemen kunnen aanleiding zijn om een uitzondering te maken.

Leers verwees naar een brief waarin een van zijn voorgangers al uiteenzette dat onder meer het spreken van Nederlands en het volgen van een opleiding geen redenen zijn om een asielzoeker te laten blijven omdat het dan te schrijnend zou zijn hem terug te sturen.

Hij voerde aan dat Mauro gezond is, een moeder in Angola heeft en al de tijd dat hij in Nederland was, heeft geweten dat hij terug moest naar zijn geboorteland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten