donderdag 27 oktober 2011

Politie was verrast door aanval op koerdisch centrum

Politie was verrast door aanval op Koerdisch centrum

27-10-11   15:15 uur
In Nederland woonachtige Koerden verzamelen zich bij het Koerdisch Cultureel Centrum aan de Sloterkade in Amsterdam. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft woensdagmiddag een noodverordening afgekondigd op en rond het Museumplein in de hoofdstad. Van der Laan vreest voor een confrontatie tussen Turken en Koerden. © ANP
De politie had van tevoren niet de indruk dat een anti-PKK-demonstratie zondag op het Museumplein in Amsterdam uit de hand zou lopen. Dat dat wel gebeurde, was een verrassing. Dat zei Jan Pronker, districtschef van de politie in de binnenstad, donderdag tegen de Amsterdamse gemeenteraad.
Pronker vertelde dat zo'n 150 mensen op de demonstratie waren afgekomen. Na afloop trokken rond de 60 personen naar het Koerdisch Nederlands Cultureel Centrum Amsterdam (KNCCA) en vielen ze het pand aan. Er werden vernielingen aangericht en er vielen gewonden.

Burgemeester Eberhard van der Laan zei donderdag tegen de raad dat hij precies wil weten wat er zondag is gebeurd. Hij heeft de politie daarom om een feitenrelaas gevraagd. Dat is naar verwachting binnenkort klaar. (ANP/Redactie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten