woensdag 2 november 2011

Nederland niet welkom

Nederland niet welkom bij extra mini-top over euro

02-11-11   21:11 uur
Angela Merkel en Nicolas Sarkozy begroeten elkaar - voor de zoveelste keer dit jaar - voorafgaand aan de G20-top in Cannes. © getty
Nederland is niet uitgenodigd voor een extra mini-top over de euro, die morgenochtend in Cannes zal plaatsvinden. Het bureau van de Franse president Nicolas Sarkozy maakte vanavond bekend dat er morgen een kleine top van euro-leiders zal plaatsvinden buiten het programma van de G-20 om.
De leiders van Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje zijn wel uitgenodigd, evenals vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie en de Europese Raad. Wellicht schuiven ook medewerkers van het IMF aan.

Vanavond vindt er in Cannes een ontmoeting plaats tussen de Griekse premier Papandreou en Sarkozy en Merkel over het Griekse voornemen een referendum te organiseren over de uitkomsten van de vorige eurotop.

Het IMF roept Europa op zich te houden aan de afspraken die zijn gemaakt om de schuldencrisis tegen te gaan, ondanks een Grieks referendum over het jongste financiële hulppakket voor het noodlijdende land.

IMF-baas Christine Lagarde zei dat 'de veerkracht en de vastberadenheid van de Europese partners om de zaak vooruit te helpen' erg belangrijk zijn. Europa moet de afspraken die op 27 oktober zijn gemaakt implementeren, zo benadrukte ze. (Redactie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten