zaterdag 29 oktober 2011

Oproep voor kalmte te bewaren

Turkse organisaties roepen weer op kalmte te bewaren

26-10-11   18:13 uur
Jongeren worden door de politie weggestuurd van het Museumplein in Amsterdam. Op het plein is een noodverordening ingesteld uit vrees voor een confrontatie tussen Turken en Koerden. ©ANP © anp
update
Vijftien Turkse en Koerdische organisaties hebben na een gezamenlijk vergadering in Rotterdam een hernieuwde oproep gedaan aan hun achterbannen om de kalmte te bewaren. Voorzitter Aydin Akkaya van het Inspraak Orgaan Turken in Nederland (IOT), dat het initiatief nam voor de bijeenkomst, zei dat ouders hierin een belangrijke taak hebben.
Bij de rellen zondag in Amsterdam en daarop volgende incidenten zouden vooral jongeren betrokken zijn geweest.
Volgens Akkaya moet worden voorkomen dat het beeld ontstaat dat Turken en Koerden hier in Nederland met elkaar in oorlog zijn. Hij riep de media op voorzichtig om te gaan met 'geruchten'.

'Conflicten van elders mogen niet naar Nederland worden verplaatst. In Nederland dienen wij onze gezamenlijke problemen, zoals de groeiende vreemdelingenhaat, aan te pakken', aldus de organisaties in een gezamenlijke verklaring.

De Turkse organisaties kondigden tevens aan een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije te gaan organiseren. (Redactie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten